ENGWE® AuktoriseradSverige-distributör. Engwe Butiken välkomnar dig. ♡
ENGWE
EP-2 PRO
Super överkomligt
Deal Score+65
Deal Score+57
ENGWE
ENGINE PRO
Avancerade uppgraderingar
EP-2 PRO vs ENGINE PROTvå mest sålda elcyklar!
VS
Feta däck4” x 20 fett däck
VS
Smart LCD-skärmMed grundinställningar
VS
Färg LCD-skärmMed avancerade inställningar
VS
Stötdämpare bakHydraulisk stötdämpande
VS
Hydraulisk skivbromsBromssystem
VS
USB-laddningsportLadda din smartphone
VS
Ladda om batterietBatteriladdning under cykling
VS
MotorToppeffekt i watt
750
VS
1000 XNUMX (högst)
BatterikapacitetI amperetimmar
13
VS
16
Shimano® växelreglageAntal växlar
7
VS
8
Räckvidd för elektriskt lägeBeräknad i kilometer
50 - 60
VS
60 - 70
Bakre bärareBärkapacitet i kilogram
50
VS
110
Högsta hastighetHastighet i km/h i sportläge
40
VS
45

Jämför Engwe EP-2 PRO med Engwe ENGINE PRO

Specifikation Jämförelse och recensioner

Som ett känt varumärke för tillverkning av kvalitets- och kostnadseffektiva elcyklar, Engwe är populärt bland cyklister och friluftsentusiaster. År 2022, Engwe EP-2 pro och Engwe Engine Pro tog sig till de 10 mest sålda elcyklarna i Europeiska unionen. Även om de båda är ganska fascinerande elcyklar med enastående prissättning finns det skillnader mellan dem. Här är en artikel som gör en jämförelse sida vid sida mellan dem.

 

Engwe EP-2 Pro vs Engwe Engine Pro: Fett däck Elcyklar

Båda är populära fat-fire e-cyklar.

 

Däckstorleken på Engwe EP-2 Pro och Engwe Engine Pro är båda 20 x 4 inchdet är därför de är lämpliga för alla typer av underlag. Att ha en elmotor på en fatbike ökar nöjesfaktorn enormt – du kan verkligen utforska platser som du inte skulle ha haft tidigare och med den extra förstärkningen av motorn behöver du inte oroa dig för branta backar längre. Med en 750W kraftfull borstlös motor, båda Engwe EP-2 Pro och Engwe Engine Pro kan klättra max. 30 graders lutning. Observera att klättringsförmågan hos en elcykel är relaterad till förarens vikt och batterikraft, så den faktiska maximala klättringsvinkeln kan vara annorlunda.

Engwe Engine Pro är något snabbare än EP-2 Pro med längre maximal räckvidd

Högre maxhastighet, längre räckvidd och snabbare acceleration.

 

Lite högre batterikapacitet på Engwe Engine Pro tillsammans med en starkare motor som toppar effekt på 1000 W, resulterar i en högre maxhastighet på 5 KM/H, en längre maxräckvidd på 10 KM, och lite snabbare acceleration. Skillnaderna är inte stora, så den berömda EP-2 Pro ligger bara något efter sin storebror Engine Pro.

Pedal Assist Max Range (KM)

🏆 Vinnare: ENGINE PRO

Engwe EP-2 Pro vs Engwe Engine Pro: Skillnader i bromsar

Hydraulisk skivbromsning vs. mekanisk skivbroms

Engwe EP-2 Pro använder ett mekaniskt skivbromssystem och Engwe Engine Pro använder hydrauliskt skivbromsssystem. Båda systemen har samma väsentliga delar men skiljer sig i den teknik som används för att få dem att fungera.

I den mekaniska bromsen överförs kraften som appliceras på spaken till en av beläggen (inte båda) genom en spänd bromsvajer. I den hydrauliska bromsen överförs kraften som appliceras på spaken till kolvarna i bromsoket – och därifrån till de två bromsbeläggen – genom en vätska (mineral- eller syntetisk olja, beroende på bromsmärket). På grund av trycket som utövas av denna vätska, rör sig bromsbeläggen så småningom för att komprimera skivan och därigenom sakta ner hjulets rörelse.

 

I våt eller halt terräng är ett hydrauliskt skivbromssystem bättre.

 

Skälen är:

 1. Hydraulisk skivbroms erbjuder mer linjär och progressiv bromsning (åtminstone för de flesta). Hjulen låser sig inte plötsligt, vilket minskar risken för ett fall och främjar bättre kontroll och hantering av cykeln.
 2. Kretsen för en hydraulisk skivbroms är helt sluten och mer tät. På mekaniska skivbromsar är kabeln exponerad vid sin anslutning till bromsoket. Det är därför mer troligt att vatten kommer i kontakt med det, kommer in i kretsen och ändrar dess funktion, vilket minskar bromskraften.
 

Det hydrauliska skivbromssystemet är mer hållbart och lättare att underhålla.

Om din elcykel har ett hydrauliskt skivbromssystem behöver du bara kontrollera och underhålla systemet en gång om året. Och den mekaniska skivbromsen kräver periodiska justeringar för att kalibrera sin kraft och modulering, genom att dra åt eller lossa vajern. Eftersom beläggen tenderar att slitas ut snabbare, är deras hållbarhet mer begränsad än för hydrauliska bromsar.

 

Mekanisk skivbroms är billigare

Ett mekaniskt skivbromssystem är nästan halva priset för ett hydrauliskt skivbromssystem. Det är en av anledningarna Engwe Ep-2 Pro är billigare än Engwe Engine Pro.

 

🏆 Vinnare: ENGINE PRO

Engwe EP-2 Pro vs Engwe Engine Pro: Skillnader i Stötdämpande system

Hydraulisk stötdämpning vs mekanisk stötdämpning

Det stötdämpande systemet är en väsentlig del av mountainbikes, de absorberar och dämpar stötimpulser för att säkerställa bekväm körning. Skillnaden är den mekaniska eller hydrauliska enheten.

Som namnet antyder fungerar en hydraulisk stötdämpare med hydraulik: vätskan i stötdämparen tvingas strömma genom begränsade utlopp och ventilsystem, genererar hydrauliskt motstånd och absorberar kinetisk energi. Detta är ett fjädringssystem som ofta används i bilar eftersom det kan ge mjukare stötdämpning och förbättra komforten.

Hard Tail vs Full Suspension

Engwe Engine Pro har en låsbar framgaffelupphängning som Engwe EP-2 Pro, skillnaden är, Engwe EP-2 Pro är en hårdsvansad elcykel, och Engwe Engine Pro har en bakre fjädring.

En hårdsvansad elcykel är mer effektiv när man trampar, så den blir snabbare i backar och släta stigar. Utan extra fjädringssystem blir vikten lättare. Det är därför Engwe EP-2 Pro är en idealisk elcykel för pendling och terrängcykling.

En helfjädrad elcykel kan absorbera vibrationer bättre och den är bekvämare att använda än en hard-tail mountainbike. Om du vill använda en cykel ofta på ojämn och ojämn terräng, eller om du är en erfaren mountainbikecyklist, är det bättre att välja Engwe Engine Pro för att säkerställa komfort, maximalt grepp och minska trötthet på vägarna.

🏆 Vinnare: ENGINE PRO

Engwe EP-2 Pro vs Engwe Engine Pro: Skillnader i Växlar och variabel hastighet

7 växlar vs 8 växlar

Både Engwe EP-2 Pro och Engwe Engine Pro använd högkvalitativa Shimano® variabla hastigheter, och Engwe Engine Pro har 1 extra växel. Fler växlar gör det möjligt för förare att få en mer raffinerad hastighetsväxlingsupplevelse och anpassa sig till klättring, halt underlag och olika terräng.

Uppgraderad motor

Engwe Engine Pro använder en uppgraderad motor, det är därför när båda har 750W kraftmotorer, Engwe Engine Pro kan nå en snabbare maxhastighet med toppeffekt som överstiger 1000W. Det bör noteras här att den maximala hastigheten för en elcykel är relaterad till förarens vikt, batterikraft och terräng, så den maximala hastigheten den kan uppnå är olika under olika omständigheter.

Shimano Gears

🏆 Vinnare: ENGINE PRO

Engwe EP-2 Pro vs Engwe Engine Pro: Skillnader i LCD skärm

Jämföra med Engwe EP-2 Pro, Engwe Engine Pro har en mer avancerad LCD-skärm, det är en flerfärgsskärm och storleken är större. Den är mer detaljerad i hastighetsvisning, visar realtidshastighet, maxhastighet och medelhastighet. Den stöder också inställning av olika parametrar, såsom hjuldiameter, hastighetsgräns, batterieffektinställning, PAS-parameterinställning, etc.


🏆 Vinnare: ENGINE PRO

Engwe EP-2 Pro vs Engwe Engine Pro: Skillnader i Baksits

Engwe Engine Pro har ett starkare baksäte, om du ofta bär saker med din elcykel, Engwe Engine Pro är ett bättre val för dig.

Bakre bärare Max belastning (KG)

🏆 Vinnare: ENGINE PRO

Sammanfattning av jämförelsen

Engwe EP-2 Pro är ett mer kostnadseffektivt val om du åker den för pendling och inte så intensiv terrängåkning. Engwe Engine Pro är designad för att anpassa sig till mer komplexa och varierande trottoarer och terräng, kommer dess hydrauliska bromssystem och fulla fjädring att ge en mjukare och bekvämare cykelupplevelse. Budget är också en viktig faktor. Engwe EP-2 PRO kommer att tillfredsställa de flesta användare men utan budgetgränsen ENGWE ENGINE PRO kommer att göra allt bara lite bättre och är därför mer rekommenderat alternativ.

Senaste användarrecensioner

Kontrollera vad andra användare tycker om

 1. ENGWE EP-2 PRO - 1.049

  5
  Recenserat på November 14, 2022 by David

  Det kunde inte vara bättre förutom kanske hydrauliska bromsar. Jag säger att detta är en 5-stjärnig maskin

 2. ENGWE EP-2 PRO - 1.049

  5
  Recenserat på Oktober 27, 2022 by johan
  Jag köpte 2 av där 500w 48v cyklar. För min fru och jag. Bra affär
 3. ENGWE EP-2 PRO - 1.049

  5
  Recenserat på Oktober 17, 2022 by Jillian tropea
  Cykel

  Trevlig produkt lite tung ... batteriet verkar bli varmt väldigt snabbt 

 4. ENGWE EP-2 PRO - 1.049

  5
  Recenserat på September 27, 2022 by devon

  Mycket nöjd med det jag har fortfarande en beställd så att vi nu tillsammans kan köra. Cykeln levererades på bara 4 dagar efter beställning. Bravooo.

 5. ENGWE EP-2 PRO - 1.049

  5
  Recenserat på September 23, 2022 by Paul Monetti
  Känns dyrare e-cykel men det här är bra och sparade pengar också!

  Några dagar in och jag har ridit den varje natt. Älskar det än så länge! Enkel installation. Bara, ett mycket mindre klagomål, jag var tvungen att ta reda på själv hur man tänder lamporna. Tryck och håll ned uppåtpilen. 

 1. ENGWE ENGINE PRO - 1.499

  5
  Recenserat på September 20, 2022 by Javier Molinoqe

  Affärsinnehavaren uppriktiga och professionella svar inom 24 timmar du meddelanden fantastiskt en stark kram och tack alla

 2. ENGWE ENGINE PRO - 1.499

  5
  Recenserat på September 18, 2022 by STEVEN RUTKOWSKI
  BYGD SOM EN TANK

  BRA EBIKE. MYCKET TUNGT. INSTRUKTIONER VÄRDElösa. ANVÄNDNING AV CYKELN OCH FUNKTIONER, RÄKNA UT SJÄLV. DU MÅSTE RÄTTA UT VAR NYCKELRNA GÅR OCH VAD DE ÄR FÖR. DISPLAYPANELEN KOMMER MED INGA INSTRUKTIONER. GÅ TILL YOUTUBE FÖR ATT SE ALLA FUNKTIONER. BRA SÄLJARE OCH DE FÅR TILLBAKA MED E-POST SAMMA DAG. 

 3. ENGWE ENGINE PRO - 1.499

  5
  Recenserat på September 16, 2022 by Andrew
  Farthållaren är mycket bra

  Stark kropp och ram

 4. ENGWE ENGINE PRO - 1.499

  5
  Recenserat på September 6, 2022 by Steven
  Trevlig åktur

  Går smidigt och känns bra, det vänder på huvudet. 

 5. ENGWE ENGINE PRO - 1.499

  4
  Recenserat på Augusti 19, 2022 by Engwejag köper
  Läs recensionerna innan köp

  Byggkvaliteten verkar vara på sin plats. Det övergripande utseendet är ganska coolt, som den mattsvarta färgen. Liksom hjulen, mag-hjulen. Gillar definitivt de hydrauliska bromsarna och den dubbla fjädringen. Få saker som jag inte gillar, en är sätet. Styren är ganska smala jämfört med min andra elcykel. Stänkskärmarnas skallra gör cykelturerna lite bullriga. Min huvudsakliga motvilja är att prestandan inte riktigt är vad den borde vara för en 750 W E-cykel. Toppfarten är bara 35 kilometer i timmen och 45 om du låser upp den. Verkar inte vara kraftfullare eller snabbare än min 500 W E-cykel. Dessutom var manualen undermålig när man försökte ta reda på vilka parametrar som är på displaymodulen. Kundtjänst för just denna cykel var OK. 

Köp den idag och få det rabatterade priset

Att köpa direkt från vår hemsida garanterar den senaste versionen med alla uppgraderingar!

fel: hoppsan! Inget att stjäla. Kontakta oss för tillstånd.
ENGWE Onlinebutik | Köp EP2 Pro & 750W Engine Pro
Logotyp
Jämför artiklar
 • totalt (0)
Jämför
6
Varukorg